Στις 11 Μαΐου τ.ε. διεξήχθη για 8η συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου Japan Olive Oil Prize 2021. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό με στόχο την προώθηση του παρθένου ελαιολάδου στην Ιαπωνία, την ασιατική χώρα όπου αυξάνεται περισσότερο η ζήτηση για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας.
Επομένως, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τους παραγωγούς να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές. Στον φετινό διαγωνισμό, η Ελλάδα είχε ισχυρή παρουσία με την συμμετοχή 100 περίπου παραγωγών και 64 βραβεύσεις στις τρεις μεγάλες κατηγορίες (Best in Class, Gold, Silver) καθώς και με δύο εκ των τριών συνολικά βραβείων στην κατηγορία του design (Design Awards).
Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον ιστότοπο: https://jooprize.com/joop-2021/ . Στη, διαδικτυακή λόγω κορονοϊού, τελετή απονομής απηύθυναν χαιρετισμό οι Πρέσβεις της Ελλάδος και της Ιταλίας. Ο Έλληνας Πρέσβυς, κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης, ΠΥΑ΄, τόνισε τη διαχρονική συμβολή του ελαιολάδου στον ελληνικό πολιτισμό.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ :
- Μηνιαίο Ενημερωτικό Τεύχος ΚΕΕΕ – Μάρτιος 2025
- Υπόμνημα του προέδρου του Επιμελητηρίου Θ. Χαριτάκη στον Πρωθυπουργό για τον ΒΟΑΚ
- Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου στην ενημερωτική εκδήλωση ΕΦΕΠΑΕ στο Ηράκλειο
- Πρόσκληση για τη συμμετοχή επιχειρήσεων της Κρήτης σε κυλιόμενη ποσοτική Έρευνα Επιχειρήσεων Κρίσιμων Τομέων (ΕΕΚΤ) – «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας Περιφέρειας Κρήτης»
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Νέα Επαρχία” 1/4/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Ιεράπετρα 21ος Αιών” 3/4/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Ανατολή” 4/4/2025
- Πρωτοσέλιδο εφημερίδας “Νέα Κρήτη” 4/4/2025