Πηγή : startupper.gr
Η βιομηχανική ιδιοκτησία βοηθάει τις επιχειρήσεις να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε προϊόντα ενώ τα μονοπωλιακά δικαιώματα που προσφέρουν οι τίτλοι προστασίας των διάφορων επινοημάτων, αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο, όχι μόνο επιβίωσης, αλλά και ανάπτυξης έναντι του ανταγωνισμού.
Οι ευρεσιτεχνίες, τα βιομηχανικά σχέδια και τα εμπορικά σήματα προστατεύονται και αποτελούν άυλο κεφάλαιο και περιουσιακό στοιχείο για όλες τις επιχειρήσεις. Στην Ευρώπη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατέχουν τίτλους βιομηχανικής ιδιοκτησίας, όπως διπλώματα ευρεσιτεχνίας, σχέδια ή σήματα, έχουν 68% υψηλότερα έσοδα ανά εργαζόμενο και οι υπάλληλοί τους αμείβονται με υψηλότερους μισθούς σε σχέση με όσες δεν είναι κάτοχοι δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας. Παράλληλα, με τη διαμόρφωση της κατάλληλης στρατηγικής, βασισμένης στην προστασία του άυλου κεφαλαίου της επιχείρησης, καθίσταται ευκολότερη η υποστήριξη και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχεδίων.
Την ίδια στιγμή, η βιομηχανική ιδιοκτησία βοηθάει τις επιχειρήσεις να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε προϊόντα ενώ τα μονοπωλιακά δικαιώματα που προσφέρουν οι τίτλοι προστασίας των διάφορων επινοημάτων, αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο, όχι μόνο επιβίωσης, αλλά και ανάπτυξης έναντι του ανταγωνισμού.
Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) ο οποίος συνιστά τον αποκλειστικά αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα για την προστασία των ευρεσιτεχνιών, των βιομηχανικών σχεδίων και των εμπορικών σημάτων, θέτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων για σωστή υποστήριξη στο επίκεντρο των δράσεών του ώστε στη συνέχεια αυτές να πλοηγηθούν με επιτυχία σ’ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Επιπλέον, Ο ΟΒΙ στηρίζει τις ΜμΕ των επιχειρηματιών και των ερευνητών, καθώς και στην αποστολή τους που είναι η εμπορευματοποίηση των ιδεών τους και η δημιουργία επιτυχημένων προϊόντων (brands), δίνοντας τους απαραίτητα εργαλεία, όπως είναι οι τίτλοι Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, προκειμένου να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις που κατέχουν ή οραματίζονται να αποκτήσουν.