Στο πλαίσιο της έκθεσης DAIRY EXPO 2013, η οποία θα διεξαχθεί παράλληλα με τη MEAT DAYS 2013 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου επιστημονική ημερίδα με θέμα την Ελληνική Παραγωγή Γαλακτοκομικών Προϊόντων και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου.
Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση της κατάστασης του πρωτογενή τομέα της χώρας μας όσον αφορά την παραγωγή γάλακτος, τυριού και συναφών προϊόντων, η προβολή των δυνατοτήτων που έχει ο κλάδος της μεταποίησης, η ανάδειξη των νέων τεχνολογιών που αφορούν τη γαλακτοκομία και τυροκομία, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης των τομέων αυτών.
Την επιστημονική επιμέλεια της ημερίδας έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την οργανωτική η εταιρεία o.mind Creatives.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα εξής: Πρωτογενής τομέας, Μεταποίηση (Χημεία, Μικροβιολογία, Τεχνολογία, Ποιοτικός έλεγχος), Νομοθεσία, Νέες τεχνολογίες – Εξοπλισμός, Πιστοποίηση ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.