Αναδημοσίευση από το gastronomos.gr
Βραβείο Παραγωγής Ελαιολάδου
Το κρητικό ελαιόλαδο στα καλύτερά του
Μια σπάνια επένδυση για τα ελληνικά δεδομένα, το ελαιοτριβείο του Κτήματος Βασιλάκη, και ένα ελαιόλαδο τόσο γευστικό και αρωματικό, που ακόμη και στους σεφ του «Γαστρονόμου», «που ξέρουν από λάδι», έκανε μεγάλη εντύπωση για την ποιότητα και τη γεύση του.Στη Νεάπολη Μιραμβέλλου Κρήτης βρίσκεται το ελαιοτριβείο του Μανώλη Βασιλάκη. Μια επένδυση 3.500.000 ευρώ, σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα.
Η πρώτη «φάμπρικα» ξεκινά από τον παππού του το 1845 και λειτουργεί μέχρι το 1955. Με την άφιξη του ηλεκτρικού ρεύματος, τα παλιά ελαιοτριβεία εγκαταλείπονται. Ο Μανώλης μπαρκάρει στα ποντοπόρα πλοία, συγκεντρώνει ένα σημαντικό ποσό και το 1981, στα 29 του, παντρεύεται τη Νικούλα και μένει στο νησί. Εκσυγχρονίζει το παλιό ελαιοτριβείο, είναι ο πρώτος που φέρνει τα νέα φυγοκεντρικά μηχανήματα και αγοράζει κτήματα για να μεγαλώσει την οικογενειακή περιουσία των 200 στρεμμάτων.
Περισσότερα εδώ