Πηγή: sitiaka.gr
Για 12 ημέρες, ο σεφ και ιστορικός ελληνικής γαστρονομίας Τόνυ Καβαλιέρος, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας στην Αμερική, επισκέφτηκε την Σητεία με σκοπό να καταγράψει τις αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές με προϊόντα του Γεωπάρκου, αλλά και τα έθιμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον πλούτο των παραγόμενων προϊόντων και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα τους, καθώς και τις υπηρεσίες που διαθέτει το Γεωπάρκο της Σητείας .
Έτσι, το Μεγάλο Σάββατο, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της Σητείας όλοι οι παραγωγοί τοπικών προϊόντων, παραγωγοί παραδοσιακών γλυκών, κ.λ.π. είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε μια πολλά υποσχόμενη αγορά, όπως αυτή της Αμερικής.